24Kitchen

CMD Opdracht | UX/UI

Opdrachtgever: 24Kitchen (fictief)

Opdracht: Steeds meer mensen kiezen gemak boven gezond eten. Het gevolg hiervan is dat consumenten er vaker voor kiezen om afhaal- en kant-en-klaar maaltijden te kopen. Het doel van deze casus was om consumenten te stimuleren vaker thuis te koken, dit door middel van persuavise design.

 

De applicatie moest een tablet-gebaseerde interface hebben, met de mogelijkheid om ook op andere devices een aantal schermen te kunnen zien. Tevens moest Google Material Design in de applicatie verwerkt worden. Aangezien het Voedingscentrum bij de opdracht betrokken was, is het vanzelfsprekend dat de gerechten gezond en gevarieerd moesten zijn. 

Concept

Samen met Kamal Haroun heb ik deze casus onderzocht en het concept ontworpen. Wij hebben er voor gekozen om de applicatie zo simpel te houden met belangrijke functies zoals een schema en boodschappenlijst. Door een schema toe te voegen in deze app, kan de gebruiker gemakkelijk zien wat ze per dag eten en kunnen ze gemakkelijk gerechten toevoegen. Als tweede device hebben wij gekozen voor een mobile device. Wanneer de gebruiker nog boodschappen moet doen, is er een afvinklijst welke ingrediënten er nog gekocht moeten worden. 

Hieronder zijn een aantal schermen te zien van het prototype.