top of page
NHB-Canon-5.jpg

NOVA HAIR & BEAUTY

BRANDING

Nova Hair & Beauty is sinds 2019 te vinden op de nieuwe locatie vlakbij het bruisende Neude in Utrecht. Ik kreeg de opdracht om zowel de online- als de offline uitingen te doen.
 
Door de Indonesische roots van de eigenaresse, is de tropische cultuur in hun werk te beleven. Dit is juist hun kracht en het gene wat hun uniek maakt. Dat zal in de salon en op alle andere (online) plekken tot uiting moeten komen.
 
Ik heb de roots van de eigenaresse gebruikt voor een bijzondere klantervaring in de salon. Ze kan zich op deze manier onderscheiden van andere kappers in Utrecht. Na goed overleg hebben we ons doel bepaald: de klanten moeten het gevoel krijgen alsof ze in Indonesië zijn. Uit mijn onderzoek is gebleken dat de meeste kappers over het algemeen minimalistisch en strak zijn qua omgeving. Mijn advies was om een gevoel te creëren waarbij klanten tot rust kunnen komen in een tropische oase, terwijl de locatie van de salon zich midden in een drukke stand bevindt. 

Dit heb ik vervolgens als basis gebruikt voor de branding, visuele uitingen en interieur styling. Hierbij ben ik gefocust op de gehele Customer Journey. Vanaf het moment dat de klant een afspraak inplant, totdat ze de salon weer verlaten. Wat ervaren ze? Wat is het doel dat we willen bereiken? Hoe kunnen we dat bereiken? Hoe kunnen we de klanten het gevoel geven dat ze tot rust kunnen komen in een urban jungle? 

Dit begint allereerst op de website, met foto’s van het interieur waarbij de klant al een indruk kan krijgen van de sfeer. Vervolgens vind je deze vibe ook terug in de salon, door de inrichting, de onderlinge omgang, de muziek en zelfs de geur in de salon die daar op is aangepast. Ook de aftersales, zoals de kaartjes die worden meegegeven en de mogelijkheid om bijvoorbeeld een review achter te laten, horen hierbij.
 
Het is van belang dat deze ervaring over de algehele klantervaring met elkaar overeenkomt. Dat betekent dat de merkbeleving volledig op elkaar is afgestemd en de klant hetzelfde gevoel zal ervaren als de klant Nova Hair & Beauty in de salon bezoekt, via de website/Social Media bezoekt of op andere plekken tegenkomt. Voor Nova Hair & Beauty heb ik dit van begin tot eind bedacht en van concept tot realiteit opgezet.

bottom of page